XXII Ogólnopolskie Sympozjum Prawa Wyznaniowego Zagrożenia dla wolności myśli, sumienia i religii, Zegrze k. Warszawy, 4–6 września 2025 r. - Bator, Daniel J.; Pańczyk, Filip (Studia z Prawa Wyznaniowego, 2025)
Sprawozdanie z XXII Ogólnopolskiego Sympozjum Prawa Wyznaniowego, które zostało zorganizowane przez Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego we współpracy z Polskim Towarzystwem Prawa Wyznaniowego. Sympozjum odbyło się w dniach 4–6 września 2025 r. w miejscowości Zegrze k/Warszawy. Poświęcone było tematyce zagrożeń dla wolności myśli, sumienia i religii.