Struktura epitetów gatunkowych ukraińskich oficjalnych nazw grzybów makroskopijnych - Jóźwikiewicz, Przemysław (TEKA Komisji Polsko-Ukraińskich Związków Kulturowych, 2021)
W artykule skupiono się na problematyce struktury epitetów gatunkowych w obszarze ukraińskich oficjalnych nazw grzybów makroskopijnych. W pierwszej części opracowania autor poruszył kwestie związane z historią nazewnictwa binominalnego oraz badań mykologicznych na Ukrainie. Druga część tekstu zawiera analizę (semantyczną, słowotwórczą, strukturalną) materiału wyekscerpowanego z monografii poświęconych mykologii, podręczników akademickich z mykologii, atlasów grzybów oraz branżowych stron internetowych.