У пошуках пізнання Піднебесної. Розвінчання український стереотипів про Китай - Popowa Марія (TEKA Komisji Polsko-Ukraińskich Związków Kulturowych, 2021)
Artykuł analizuje stereotypy zagranicznych studentów chińskich uczelni na temat Chińczyków oraz wpływ stereotypów na kształtowanie się światopoglądu studentów zagranicznych na temat Niebiańskiego imperium. Wyniki pokazały, że studenci zagraniczni zmienili swoje nastawienie do chińskich studentów po studiach w Chinach.