Ks. Marcin Składanowski, Humanizm Krzyża. Staurologia w perspektywie ludzkiego losu, Wydawnictwo KUL, Lublin 2017, ss. 323. - Pędrak, Anna (Teologia w Polsce, 2020)
Recenzja książki: Ks. Marcin Składanowski, Humanizm Krzyża. Staurologia w perspektywie ludzkiego losu, Wydawnictwo KUL, Lublin 2017, ss. 323.