Ks. Wincenty Granat, O katolickim życiu w świetle nauki o łasce, oprac. Halina Irena Szumił, Wydawnictwo Diecezjalne i Drukarnia w Sandomierzu, Sandomierz 2016, ss. 131. - Krakowiak, Czesław (Teologia w Polsce, 2020)
Recenzja książki: Ks. Wincenty Granat, O katolickim życiu w świetle nauki o łasce, oprac. Halina Irena Szumił, Wydawnictwo Diecezjalne i Drukarnia w Sandomierzu, Sandomierz 2016, ss. 131.