Sylwia Haberka, Eschatyczny wymiar twórczości w świetle antropologii Pierre’a Teilharda de Chardin i Mikołaja Bierdiajewa, Wydawnictwo «scriptum», Kraków 2016, ss. 481. - Nadbrzeżny, Antoni (Teologia w Polsce, 2020)
Recenzja książki: Sylwia Haberka, Eschatyczny wymiar twórczości w świetle antropologii Pierre’a Teilharda de Chardin i Mikołaja Bierdiajewa, Wydawnictwo «scriptum», Kraków 2016, ss. 481.