Ks. Piotr Turzyński, Piękno w teologii świętego Augustyna. Próba systematyzacji augustyńskiej estetyki teologicznej, Wydawnictwo Diecezji Radomskiej AVE, Radom 2013, ss. 518. - Jaśkiewicz, Sylwester (Teologia w Polsce, 2020)
Recenzja książki: Ks. Piotr Turzyński, Piękno w teologii świętego Augustyna. Próba systematyzacji augustyńskiej estetyki teologicznej, Wydawnictwo Diecezji Radomskiej AVE, Radom 2013, ss. 518.