Granatowa trylogia - Napiórkowski, Stanisław (Teologia w Polsce, 2020)
Recenzja książek: Ks. Zdzisław Janiec, ks. Tomasz Lisiecki, Halina Irena Szumił, Na szlakach wiary ze sługą Bożym ks. Wincentym Granatem. Czytanki majowe, Wydawnictwo Diecezjalne Sandomierz 2013, ss. 71; Sprawiedliwy z wiary żyć będzie. Ks. Wincenty Granat – świadek wiary. Materiały z sesji poświęconej Słudze Bożemu w 33. rocznicę śmierci. Sandomierz, 11 grudnia 2012 roku, red. ks. Zdzisław Janiec, Wydawnictwo Diecezjalne Sandomierz 2013, ss. 135; Halina Irena Szumił, Człowiek wiary. Sługa Boży ks. Wincenty Granat, Wydawnictwo Diecezjalne Sandomierz 2013, ss. 247.