Ks. Mariusz R. Trojanowski, Personalistyczna koncepcja Kościoła według Czesława Stanisława Bartnika [Lublin 2009, ss. 253] - Trojanowski, Mariusz (Teologia w Polsce, 2020)
Autoprezentacja doktoratu: Ks. Mariusz R. Trojanowski, Personalistyczna koncepcja Kościoła według Czesława Stanisława Bartnika [Lublin 2009, ss. 253].