Objawienia maryjne XX wieku zatwierdzone przez Kościół. Istota przesłania - Życiński, Wojciech (Teologia w Polsce, 2020)
Istotą przesłania objawień maryjnych, zatwierdzonych przez Kościół jako autentyczne, jest przypomnienie dobrej nowiny o zbawieniu zawartej na kartach Biblii i przekazywanej w Tradycji Kościoła. Objawiająca się Matka Boża przypomina nam to, czego nie możemy zrozumieć albo o czym zapominamy po lekturze Ewangelii.