„Dotknąć” Chrystusa przez historię: Ks. Dariusz A. Sobkowicz, Teologia jako historia według Bruno Fortego, Lublin 2008. - Bartnik, Czesław (Teologia w Polsce, 2020)
Recenzja książki: Ks. Dariusz A. Sobkowicz, Teologia jako historia według Bruno Fortego, Lublin 2008.