The notion of the human person according to the encyclical Humanae vitae - Ago, Tesfaye Gebremichael (Teologia w Polsce, 2024)
W artykule zgłębiono pojęcie osoby ludzkiej w świetle encykliki Humanae vitae z 1968 roku, ogłoszonej przez papieża Pawła VI, podkreślając potrzebę zrozumienia życia ludzkiego oraz przyglądając się wzrostowi i rozwojowi człowieka, identyfikując współczesne wyzwania stojące przed życiem ludzkim oraz to, w jaki sposób wyzwania te zagrażają uporządkowaniu na nowo kwestii roli kobiet i wartości dzieci w społeczeństwie.