James L. Papandrea, Depozyt wiary. Jak Kościół katolicki zachował autentyczną doktrynę wczesnych chrześcijan, przeł. Marek Król, Wydawnictwo Espe, Kraków 2017, ss. 379. - Dąbrowski, Marcin (Teologia w Polsce, 2024)
Recenzja książki: James L. Papandrea, Depozyt wiary. Jak Kościół katolicki zachował autentyczną doktrynę wczesnych chrześcijan, przeł. Marek Król, Wydawnictwo Espe, Kraków 2017, ss. 379.