Halina Irena Szumił, Rektor Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego ks. Wincenty Granat w dokumentach Służby Bezpieczeństwa PRL, Sandomierz 2023, ss. 384. - Barth, Grzegorz (Teologia w Polsce, 2024)
Recenzja książki: Halina Irena Szumił, Rektor Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego ks. Wincenty Granat w dokumentach Służby Bezpieczeństwa PRL, Sandomierz 2023, ss. 384.