Janusz Królikowski, Światło Chrystusa i sakrament zbawienia. Studia eklezjologiczne , Uniwersytet Papieski Jana Pawła II, Wydawnictwo Naukowe, Kraków 2018, ss. 558. - Beyga, Paweł (Teologia w Polsce, 2020)
Recenzja książki: Janusz Królikowski, Światło Chrystusa i sakrament zbawienia. Studia eklezjologiczne , Uniwersytet Papieski Jana Pawła II, Wydawnictwo Naukowe, Kraków 2018, ss. 558.