Zbigniew Kubacki, Kościół, religie i zbawienie. O jedyności i powszechności zbawczej Kościoła oraz zbawczej roli religii niechrześcijańskich, Myśl Teologiczna [WAM], Kraków 2016, ss. 681 - Napiórkowski, Andrzej (Teologia w Polsce, 2020)
Recenzja książki: Zbigniew Kubacki, Kościół, religie i zbawienie. O jedyności i powszechności zbawczej Kościoła oraz zbawczej roli religii niechrześcijańskich, Myśl Teologiczna [WAM], Kraków 2016, ss. 681