Ks. Janusz Królikowski, Nauka, mądrość i powołanie. O naturze i misji teologii, Uniwersytet Papieski Jana Pawła II – Wydawnictwo Naukowe, Kraków 2016, ss. 307. - Beyga, Paweł (Teologia w Polsce, 2020)
Recenzja książki: Ks. Janusz Królikowski, Nauka, mądrość i powołanie. O naturze i misji teologii, Uniwersytet Papieski Jana Pawła II – Wydawnictwo Naukowe, Kraków 2016, ss. 307.