Jezus Chrystus w Rosji wczoraj i dziś - Napiórkowski, Stanisław (Teologia w Polsce, 2020)
Artykuł jest omówieniem i historią powstania tej publikacji autorstwa jej redaktora – o. Stanisława Celestyna Napiórkowskiego OFMConv (Wydawnictwo KUL, Lublin 2015, ss. 582).