Anthropo-kosmo-Theo-logia. Z refleksji nad myślą teologiczną Romana Edwarda Rogowskiego - Bartnik, Czesław (Teologia w Polsce, 2020)
Tekst stanowi przegląd i ocenę twórczości teologicznej ks. Romana Rogowskiego.