Ks. Krzysztof Guzowski, Duch dialogujący – to dialegomenon pneuma. Zarys pneumatologii dialogalnej, Wydawnictwo KUL, Lublin 2016. - Krakowiak, Czesław (Teologia w Polsce, 2020)
Recenzja książki: Ks. Krzysztof Guzowski, Duch dialogujący – to dialegomenon pneuma. Zarys pneumatologii dialogalnej, Wydawnictwo KUL, Lublin 2016.