Ks. Janusz Mariański, Praktyki religijne w Polsce w procesie przemian. Studium socjologiczne, Sandomierz 2014, ss. 392. - Sienkiewicz, Edward (Teologia w Polsce, 2020)
Recenzja książki: Ks. Janusz Mariański, Praktyki religijne w Polsce w procesie przemian. Studium socjologiczne, Sandomierz 2014, ss. 392.