Ks. Wincenty Granat, Łaski pełna, Pan z Tobą. Studia teologiczne o Bogurodzicy, oprac. i przygotowała do druku Halina Irena Szumił, Wydawnictwo Diecezjalne i Drukarnia w Sandomierzu 2014, ss. 209. - Napiórkowski, Stanisław (Teologia w Polsce, 2020)
Recenzja książki: Ks. Wincenty Granat, Łaski pełna, Pan z Tobą. Studia teologiczne o Bogurodzicy, oprac. i przygotowała do druku Halina Irena Szumił, Wydawnictwo Diecezjalne i Drukarnia w Sandomierzu 2014, ss. 209.