Ks. Ignacy Bokwa, Teologia w warunkach nowoczesności i ponowoczesności, Wydawnictwo Diecezjalne w Sandomierzu, Sandomierz 2010, ss. 544. - Góźdź, Krzysztof (Teologia w Polsce, 2020)
Recenzja książki: Ks. Ignacy Bokwa, Teologia w warunkach nowoczesności i ponowoczesności, Wydawnictwo Diecezjalne w Sandomierzu, Sandomierz 2010, ss. 544.