Janusz Lekan, Jezus Chrystus – Pośrednik zbawienia w hiszpańskiej teologii posoborowej, Lublin: Wydawnictwo KUL 2010, ss. 510. - Góźdź, Krzysztof (Teologia w Polsce, 2020)
Recenzja książki: Janusz Lekan, Jezus Chrystus – Pośrednik zbawienia w hiszpańskiej teologii posoborowej, Lublin: Wydawnictwo KUL 2010, ss. 510.