Ire per mundum – seria wydawnicza Franciszkańskiego Centrum dla Europy Wschodniej i Azji Północnej – t. 1: Ewangelizacja, ekumenizm, charyzmat franciszkański (Warszawa 1994), t. 2: Franciszkanizm w spotkaniu z duchowością Kościołów Wschodnich (Warszawa 19 - Sakowicz, Eugeniusz (Teologia w Polsce, 2020)
Recenzja książek: Ire per mundum – seria wydawnicza Franciszkańskiego Centrum dla Europy Wschodniej i Azji Północnej – t. 1: Ewangelizacja, ekumenizm, charyzmat franciszkański (Warszawa 1994), t. 2: Franciszkanizm w spotkaniu z duchowością Kościołów Wschodnich (Warszawa 1996), t. III: Głoszenie Ewangelii w Europie Środkowowschodniej (Warszawa 1999).