Ks. Czesław Parzyszek SAC, Życie konsekrowane w posoborowym nauczaniu Kościoła, „Apostolicum”, Ząbki 2007, ss. 797. - Rychlicki, Czesław (Teologia w Polsce, 2020)
Recenzja książki: Ks. Czesław Parzyszek SAC, Życie konsekrowane w posoborowym nauczaniu Kościoła, „Apostolicum”, Ząbki 2007, ss. 797.