Teologia: sens i metoda. Konkluzja (projekt) - Szymik, Jerzy (Teologia w Polsce, 2020)
Międzynarodowa Komisja Teologiczna przygotowuje dokument pod roboczym włoskim tytułem: „Teologia: senso e metodo”. W aktualnej fazie opracowania tekstu jestem bezpośrednio odpowiedzialny za treść i formę cz. V tekstu („Conclusione”). Poniższa wersja, mojego autorstwa(uwzględniająca też już częściowo głosy innych członków MKT) będzie dyskutowana podczas jesiennego posiedzenia plenarnego w Rzymie.