Wartości w mediach - Kulowski, Jan (Teologia w Polsce, 2020)
Po fiasku obietnic Oświecenia wahadło rozumienia wartości przesunięto w przeciwne położenie, fundując światu organizację życia w imię globalizacji i rezygnacji z uniwersalnej wartości prawdy. Jej miejsce zajmuje pluralizm szybko zmieniających się informacji, dla akceptacji których niezbędne stają się narzędzia z epoki cybernetyzacji.