"Dialog" i "dialogiczność" jako narzędzia teologii - Parzych-Blakiewicz, Katarzyna (Teologia w Polsce, 2020)
Dialogiczne myślenie w teologii odkrywa wewnętrzną harmonię rzeczywistości stworzonej uwarunkowaną dialogiką relacji osoby Boskiej z osobą ludzką.