Zofia Rzeźnicka – Maciej Kokoszko, Dietetyka i sztuka kulinarna antyku i wczesnego Bizancjum (II-VII w.), część III: Ab ovo ad gala. Jajko, mleko i produkty mleczne w medycynie i sztuce kulinarnej (I-VII w.), Byzantina Lodziensia 28, Łódź 2016, Wydawnictw - Kochanek, Piotr (Vox Patrum, 2018)
nie dotyczy