Epifaniusz z Salaminy, Panarion: herezje 1-33, tłum. Marek Gilski, oprac. Arkadiusz Baron, Kraków 2015, Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Papieskiego Jana Pawła II w Krakowie, ss. 567. - Piasecki, Dariusz (Vox Patrum, 2016)
nie dotyczy