Robert Louis Wilken, Duch myśli wczesnochrześcijańskiej. W poszukiwaniu oblicza Boga, tłum. D. Waszkiewicz, Kraków 2009, Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, ss. XIX + 248. - Łesyk, Lesław Bogdan (Vox Patrum, 2011)
nie dotyczy