Michael Fiedrowicz, Teologia ojców Kościoła. Podstawy wczesnochrześcijańskiej refleksji nad wiarą, tłum. Wiesław Szymona OP, Kraków 2009, Wydawnictwo UJ, ss. 465. - Ogar, Marcin E. (Vox Patrum, 2011)
nie dotyczy