Stanisław Reszka, Żywot Księdza Stanisława Hozjusza (Polaka), Kardynała Świętego Kościoła Rzymskiego, Penitencjarza Wielkiego i Biskupa Warmińskiego. Wstęp, przekład z wydania w Oliwie 1690 r. i komentarze s. Jadwiga A. Kalinowska OSB, Olsztyn 2009, s.351 - Eckmann, Augustyn (Vox Patrum, 2009)
nie dotyczy