O pewnej dygresji u Klemensa Aleksandryjskiego (Czemu poświęca się czas: Paedagogus III 26-30) - Szarmach, Marian (Vox Patrum, 2008)
Dissertatiuncula haec duabus partibus constat: brevissima introductione necnon translatione in sermonem Polonorum fragmenti e Paedagogo Clementis Alexandrini selecti (III 26-30) de variis inanibus negotiis hominum.