Bertariusz z Cassinum, Wiersz opata Bertariusza o cudach świętego ojca Benedykta - Gacia, Tadeusz (Vox Patrum, 2020)
Translation into Polish: Versus domni Bertharii abbatis de miraculis almi patris Benedicti (PL 126, 979-98)