Beata Pawłowska, Urbs Sacra. Pielgrzymki i podróże religijne do Rzymu w starożytności chrześcijańskiej (IV- VII wiek), Wydawnictwo WAM, Kraków 2007, ss. 372 + XLVIII - Rogowski, Juliusz (Vox Patrum, 2007)
review