Kilka uwag o wczesnochrześcijańskiej krytyce rzymskich widowisk - Zawadzka, Magdalena (Vox Patrum, 2004)
Hac in dissertatione de tribus commentationibus, quae sunt Tertulliani, Novatiani atque Salviani Massiliensis disputatur necnon animus auctorum christianorum veterum erga circenses, munera ludosque scaenicos, qualis fuerit, multis exemplis demonstratur.