Postawa Grzegorza z Nazjanzu wobec świeckich w świetle jego listów protekcyjnych - Widok, Norbert (Vox Patrum, 2003)
Gregorius Nazianzenus 245 litteras scripsit. Sunt inter has 58 litterae commendaticiae, quae ad administratores publicos, amicos et episcopos scriptae sunt. Talis numerus litterarum missarum ad homines notos cognitosque in laicorum rebus indicat Gregorium plenum amoris curaeque erga indigentes fuisse. Omnibus semper ad auxilium ferendum promptus erat.