Ksiądz profesor Emil Stanula jako badacz antyku chrześcijańskiego - Staśkiewicz, Sylwia (Vox Patrum, 2003)
Hac in dissertatiuncula, quae tribus partibus constat, gesta atque studia Aemilii Stanula CSsR (1935-1999), professoris Varsoviensis Academiae Theologiae Catholicae necnon auctoris amplissimae Polonorum collectionis patristicae „Pisma Starochrześcijańskich Pisarzy" (Scripta Scriptorum Paleochristianorum) chronologice praesentantur.