Jean Daniélou SJ, Teologia judeochrześcijańska. Historia doktryn chrześcijańskich przed Soborem Nicejskim, tłum. ks. Stanisław Basista, Myśl Teologiczna 39, Kraków 2002, Wydawnictwo WAM, ss. 483. - Longosz, Stanisław (Vox Patrum, 2003)
review