Zapowiedź przyjścia Zbawiciela w IV Eklodze Wergiliusza - Wójtowicz, Henryk (Vox Patrum, 2000)
Interpretatio Christiana eclogae IV Vergilii accipi potest. Exspectationes enim salvatońs cuiusdam inter cives Romanos saeculo primo exeunte ante Christum natum in diem percrebescebant. Rerum adiuncta in ecloga enarrata eiusdemque interpretatio Christiana, praesertim a sancto Augustino facta, quaestionem propositam de praenuntiatione Christi Salvatoris unici adveniendi comprobant.