Kerygmatyczny wymiar nauczania o wcieleniu u Grzegorza z Nazjanzu - Widok, Norbert (Vox Patrum, 2000)
Quia Constantinopoli multi Arii et praesertim Apollinarii sectatores versabantur, Gregorius Nazianzenus tamquam episcopus iilius urbis veram doctrinam de Incarnatione exponere christianis ob retigiosas disputationes confusis voiuit.