Instytut patrystyczny w Tarnowie - Longosz, Stanisław (Vox Patrum, 1999)
Hac in dissertatiuncula agitur de Instituto Patristico quod episcopus Tamoviensis J.Abiewicz annis 1977-1979 inspirante cardinaie K.Wojtyła Tarnoviae uti partem speciaHsandi in scientiis patristicis Pontificiae Facuitatis Theoiogicae Cracoviensis fundare tentabat. Post introductionem, in qua circumstantiae huiusmodi erectionis exponuntur, documenta id est: Statuta futuri Instituti, Programma studiorum, Collegium professorum, quae de hac re in Congregationem pro Educatione Cathoiica missa sunt necnon Responsio eiusdem Congregationis adducuntur.