Metryka w „Paschale carmen" Seduliusza (na przykładzie księgi II) - Pokrywka, Władysław (Vox Patrum, 1999)
Caelius Sedulius, qui saeculo quinto post Christum natum vitam degebat, et metris et arte versificandi poetas antiquos, praecipue vero Publium Vergilium Maronem in opere suo Carmen paschale quod inscribitur imitabatur.