Ks. Tadeusz Kołosowski SDB, Od wolności wyboru wyznania do przymusu religijnego. Ewolucja poglądów biskupa Augustyna z Hippony podczas schizmy donatystycznej w Afryce Rzymskiej, Piła 2000, ss. 321 - Eckmann, Augustyn (Vox Patrum, 1999)
review