Michał Stachura, Heretycy, schizmatycy i manichejczycy wobec cesarstwa rzymskiego (lata 324-428, wschodnia część imperium), Kraków 2000, Towarzystwo Wydawnicze „Historia Iagellonica”, ss. 223 - Ceran, Waldemar (Vox Patrum, 1999)
review