Vincent Desprez OSB, Początki monastycyzm. Dzieje monastycyzmu chrześcijańskiego do Soboru Efeskiego (431), I-II, przedmowa O. P. Miquel OSB, przekład J. Dembska, red. naukowa ks. M. Starowieyski, Źródła Monastyczne 21-22, Kraków-Tyniec 1999. - Figiel, Józef (Vox Patrum, 1999)
review