Wincenty Myszor, Europa: pierwotne chrześcijaństwo, idee i życie społeczne chrześcijan (II i III w.), Warszawa 1999/2000, Studium Generale Europa, ss. 252 - Zmorzanka, Anna Z. (Vox Patrum, 1999)
review