Priorytetowe znaczenie formuły trynitarnej "mia physis – treis idiotetes" w nauczaniu Grzegorza z Nazjanzu - Widok, Norbert (Vox Patrum, 2006)
Formula trinitaria mia physis – treis idiotetes, quam Basilius Magnus statuit, in hodiernam scientiam theologicam accepta est. Attamen Gregorius Nazianzenus libentius adhibuit formulam a se introductam in suam institutionem, i.e. pia mia physis – treis idiotetes. Hoc opusculum enodat Gregorium Nazianzenum elencatam formulam saepius ad Trinitatis descriptionem adhibuisse, quia ea in suis operibus octies usus est. Voces physis et hypostasis a saeculis univocas habebant significationes, dum saeculo quarto non dici potest de vocibus ouoia et hypostasis. Qua de causa Gregorius Nazianzenus has ad Trinitatem pertinentas raro adhibebat, praesertim ouoia.